Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

063 522 832 021 510 555, 021 533 535
Ponedeljak - Petak: 07 - 22h Subota: 08 - 13h
office@poliklinika-branakovacevic.rs Email
21000 Novi Sad, Srbija
Title Image

Blog

  • Poštovani pacijenti, Danas se suočavamo sa opasnim virusom koji uzima svoje prve žrtve i u našoj zemlji. Shodno tome neophodno je da se pridržavamo preporučenih mera Vlade Srbije, naročito u trenutku kada je 318.000 osoba iz inostranstva doputovalo u zemlju. S obzirom da su neke od njih već inficirane ili su asimptomatski nosioci virusa, očekuje se porast novoobolelih, te je neophodno da se striktno poštuju predložene mere Vlade, jer su one u našem zajedničkom interesu i interesu cele zemlje.

  • Dragi pacijenti, svesni smo da u ovdašnjoj svakodnevici  vanrednog stanja sa ograničenim  kretanjem  i  izolacijom, povišen krvni pritisak i dalje predstavlja jedan od najzastupljenijih zdravstvenih problema, kako u Srbiji tako i širom sveta. Jasno nam  je da u vreme pandemije COVID – 19 virusom niko nije u potpunosti zaštićen. Ipak, postoje osobe  čiji je organizam osetljiviji, a to su hronični bolesnici, tj. i naši pacijenti koji imaju dijagnozu arterijske hipertenzije.

  • Dragi pacijenti, svesni smo da sadašnja epidemiološka situacija može dovesti do raznih negativnih razmišljanja, a da te negativne misli mogu izazvati osećaj straha i nespokoja, a sve to odražava se na vegetativni sistem koji upravlja radom naših unutrašnjih organa. Ove reakcije mogu provocirati lančana dešavanja u organizmu  koja će izazvati spazam krvnih sudova što će za može posledicu imati  porast krvnog pritiska.

  • Poremećaji u rastu kose i bolesti kosmatih regija kože su problem koji uzrokuju veliki psihološki stres. Naša iskustva sa pacijentima pokazala su da neretko ovaj problem dovodi do izrazitog gubitka samopouzdanja, pacijenti se osećaju manje privlačno, povlače se u sebe i imaju depresivne ideje. Iako ne ugrožava život alopecija areata definitivno menja život, njena iznenadna pojava, rekurentne epizode (ponovno pojavljivanje nakon dužeg odsustva simptoma) i nepredvidiv tok imaju duboki psihološki uticaj na život osoba pogođenih ovim problemom kose.