a
Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-567-8990 + (123) 1800-453-1546

Related Posts

063 522 832 021 510 555, 021 533 535
Ponedeljak - Petak: 07 - 22h Subota: 08 - 13h
office@poliklinika-branakovacevic.rs Email
Mičurinova 28 21000 Novi Sad, Srbija
Title Image

Blog

 • Stres i izolacija – Načini koji Vam mogu pomoći u borbi sa stresom tokom vanrednog stanja

  Dragi pacijenti, svesni smo da u ovdašnjoj svakodnevici  vanrednog stanja sa ograničenim  kretanjem  i  izolacijom, povišen krvni pritisak i dalje predstavlja jedan od najzastupljenijih zdravstvenih problema, kako u Srbiji tako i širom sveta. Jasno nam  je da u vreme pandemije COVID – 19 virusom niko nije u potpunosti zaštićen. Ipak, postoje osobe  čiji je organizam osetljiviji, a to su hronični bolesnici, tj. i naši pacijenti koji imaju dijagnozu arterijske hipertenzije.

 • Uputstvo za snižavanje krvnog pritiska u kućnim uslovima tokom vanrednog stanja

  Dragi pacijenti, svesni smo da sadašnja epidemiološka situacija može dovesti do raznih negativnih razmišljanja, a da te negativne misli mogu izazvati osećaj straha i nespokoja, a sve to odražava se na vegetativni sistem koji upravlja radom naših unutrašnjih organa. Ove reakcije mogu provocirati lančana dešavanja u organizmu  koja će izazvati spazam krvnih sudova što će za može posledicu imati  porast krvnog pritiska.

 • Opadanje kose u pečatima (alopecia areata) – uzrok, simptomi i lečenje (2020)

  Poremećaji u rastu kose i bolesti kosmatih regija kože su problem koji uzrokuju veliki psihološki stres. Naša iskustva sa pacijentima pokazala su da neretko ovaj problem dovodi do izrazitog gubitka samopouzdanja, pacijenti se osećaju manje privlačno, povlače se u sebe i imaju depresivne ideje. Iako ne ugrožava život alopecija areata definitivno menja život, njena iznenadna pojava, rekurentne epizode (ponovno pojavljivanje nakon dužeg odsustva simptoma) i nepredvidiv tok imaju duboki psihološki uticaj na život osoba pogođenih ovim problemom kose.

 • Tromboza dubokih vena terapija i lečenje – sve što trebalo da znate! (2020)

  Tromboza dubokih vena, kao i njena i terapija i lečenje, su sve češća pojava i predmet lekarske dijagnostike. Šta se krije iza ove bolesti vena? Koliko je opasna? Kako možemo da zaštitimo? Ovo životno ugrožavajuće oboljenje koje ima veliki značaj za opštu populaciju, s obzirom da se sreće kod 1-2 osobe na 1000 osoba godišnje. Osim što je relativno česta, njen veliki populacioni značaj proističe iz izuzetno visoke stope smrtnih ishoda (oko 20% obolelih tokom prvih godinu dana), izuzetno visoke stope nastanka recidiva (ponovne epizode oboljenja) koji se javlja kod oko